Plankelaks
Du skal bruge:
Ca. 200 gr. Laksefilet eller Ørred laks pr. kuvert.
Kartoffelmos pulver, en halv pose pr. kuvert.
1 æg pr. kuvert.
Mælk eller fløde
Salt, peber
En halv tomat pr kuvert.
Kryddersmør.
Brød og grøn salat.
Anretning
Den klargjorte fisk som er uden skind og ben skæres ud i passende
store stykker, ca. 200 gr. De brunes af på en meget varm pande så der kommer
en sprød skorpe. De lægges midt på planken.
Kartoffelmosen
Det er tilrådeligt at bruge pulvermos da det giver det bedste resultat, og
eventuelle klumper undgås.
Mosen skal være lidt mere fast en sædvanligt, da den ellers vil løbe af
plankerne når de kommer i ovnen.
Men ellers følg anvisningen på pakken, spar lidt på vandet da der jo også
skal æg i. Dette for at gør mosen mere sprød og gylden.
Hvis man ønsker det kan man også tilsætte fint hakkede krydderurter til sin
mos. Det kunne være; dild, persille eller purløg, eventuelt tørret.
Husk salt og peber.
Når mosen er let afkølet kommes den i en
"frysepose" med et lille hul sprøjtes rundt om fisken. Den halve tomat
sættes fast i mosen som grilltomat.
Retten skal have ca. 15-18 minutter i 200
grader varm ovn, alt efter hvor gylden man ønsker mosen.
Der kan pyntes med citron, dildkviste, kaviar
eller hva` vi har.
Her er brugt siffonade af iceberg og 2 slags kaviar.
Salat, brød og kryddersmør serveres ved siden
af
|